Bygg egen pool för ett skönare liv

Både jorden och människokroppen består till största delen av vatten. Det är därför knappast någon slump att just vatten är så välgörande och att barn och vuxna älskar att bada. Att ha ständig tillgång till härliga badstunder är en gåva som ger allt från hälsa till ett bättre humör. Dessutom kan det göra dig vackrare!

För dig som har plats utomhus är det en strålande idé att bygga en pool eftersom det kan göra hela din tillvaro hälsosammare och lyckligare. Du ger dig själv tillfälle ha roligt och att träna samt att verkligen kunna koppla av. Alla tre är grundläggande ingredienser för ett skönare liv på insidan såväl som utsidan. Piggare, gladare och snyggare – det kan knappast bli bättre!

Hur poolen kan främja hälsan

Empty,Rubber,Ring,Floating,On,Blue,Water,SurfaceDu vet säkert redan om att simning är bra för hälsan och har den unika egenskapen att den låter dig träna både styrka och kondition. Beroende på hur snabbt och kraftfullt du simmar kan du bränna många kalorier under själva passet och då dina muskler blir starkare kommer du också öka på din allmänna förbränning. Kombinera med några träningsredskap för poolträning, till exempel:

  • skumgummihantlar
  • sim-nudlar
  • tyngder för benen
  • handskar med simhud

Den här formen av träning passar särskilt bra för dig som har en mindre pool och ger dig garanterat en rejäl genomkörare. Har du aldrig provat på vattengympa förut kommer du säkert förvånas över hur mycket du tar i och vilka fina resultat du får.

En av de stora fördelarna med att träna i vatten är att det är oerhört skonsamt för kroppen. Det gör att människor i alla åldrar och av alla kroppstyper kan dra stor fördel av simning. Är du överviktig eller har artros kan du konditionsträna utan att slita på ledarna och få fantastiska resultat tack vare din egen simbassäng. Med ett smart uppvärmningssystem kan du dra fördel av din pool året runt och göra träningen till en del av din vardagsrutin, utan att behöva spendera tid, slantar och energi på att ta dig till gym.

Bli vackrare och gladare med sköna badstunder

Young,Woman,Sitting,On,The,Ledge,Of,The,Pool.När du vistas i vatten ger du din kropp och din hjärna chansen att koppla av. Det är välgörande för din mentala hälsa och ger dig tillfälle att få återhämta dig både fysiskt och psykiskt. Beroende på hur mycket plats du har kan en mindre badtunna såväl som en större bassäng ge dig precis den avkoppling du behöver. Vare sig du är på egen hand, med din älskling eller kompisarna förgyller du vardagen och helgerna likaså och du kan kombinera badstunderna med skön musik och vacker belysning.

Att må bra på insidan reflekteras också på utsidan – och vice versa. När du känner dig stark och pigg påverkar det hela din livsinställning och när du är vältränad gör det dig gladare och mer motiverad. Många studier har visat att både män och kvinnor känner sig mest attraherade av gemensamma fattribut exempelvis god hälsa, ett gott självförtroende och en pigg och motiverande attityd. Att dessutom vara i god form är ett stort plus som inte bara du själv kommer märka av.