Skönhetssalonger slår sina påsar ihop

Att endast ha an skönhetssalong idag börjar bli lite enformigt och det händer allt oftare att olika salonger och kliniker slår sina påsar ihop för att bilda en nischverksamhet och driva förenlig verksamhet. Kanske har du hört att din favoritsalong har fått nytt namn? Då är detta ibland den bakomliggande orsaken.

Det kan finnas många skäl till varför hårsalonger och skönhetskliniker slår sig samman och bildar ett enda företag. Pengar är inte sällan en anledning som har ett finger med i spelet men även för att locka fler kunder ur olika målgrupper. Ett exempel är när EHLC blir Inskinity vilket nu bäddar för att du kan få tillgång till fler tjänster än tidigare.

skönhetsvård och spaNischer inom skönhetsbranschen

Du kan idag bläddra bland skönhetssalongerna och upptäcka att det finns mer att hämta där än bara skönhetsprodukter och enklare tjänster som fillers, botox och IPL. Kanske du har upptäckt en avdelning där det finns ett café eller en liten hörna med kläder? Här nedan kan du läsa om olika blandade verksamheter som inkluderar skönhet.

  • Skönhetsklinik och hårsalong i ett
  • Skönhetssalong och spa
  • Skönhetssalong och livscoaching
  • Skönhetssalong med mobila tjänster eller skönhetsskola
  • Hälsa/träning och skönhet i samma koncept

De mobila skönhetstjänsterna växer

I takt med att fler har ett rörligt och stressigt jobb, så hinns det inte alltid med att boka in ett besök på skönhetssalongen. Detta är en stor anledning till att de mobila skönhetstjänsterna letar sig in i denna gigantiska industri. Om skönhetsklinikerna vill fortsätta växa och inte förlora kunder, t.ex på små orter, måste de börja röra på sig själva. Genom att låta kunder boka tid i hemmet kommer behandlaren ut med bil eller tåg och behandlar vederbörande i det egna hemmet, vilket också ger en känsla av lugn och ro.

Skönhetsindustrin växer för män

Tiden då endast kvinnor slog sig ned i frisörstolen eller framför spegeln för att utföra lite botox är slut för längesedan. Nu finns även kompletta skönhetssalonger som fokuserar på män och deras favoritbehandlingar. Även i vanliga kliniker ser man männen komma och gå betydligt mer än förr, vilket känns uppskattat.