Sätt att boosta självkänslan

Har du bra självkänsla så mår du oftast bra i vardagen. Din självkänsla påverkar även hur andra uppfattar och därmed bemöter dig. I förlängningen kan både arbete, fritid och dina relationer påverkas av din självkänsla. Självkänsla är något som kommer både inifrån och utifrån. Ett enkelt tips på hur du boostar din självkänsla utifrån är via milda och naturliga fillers.

Med hjälp av fillers hos Lifetime Clinic innehållande hyaluronsyra kan du lätt åtgärda sådant du upplever som skönhetsfel, till exempel fylla ut små irriterande rynkor eller ta bort påsar under ögonen. Varför du ska välja just Lifetime Clinic är för att de är en skönhetsklinik med legitimerade läkare och sjuksköterskor som har lång erfarenhet av skönhetsbehandlingar. Personalen är certifierad för att, efter rådgivning och individanpassning till dig som kund, tryggt kunna ge injektioner med hyaluronsyra där du önskar åtgärda något. Effekten syns direkt och dessutom kan du, om du vill, kombinera med exempelvis en ansiktspeeling eftersom hyaluronsyran är så mild mot din hud. Hyaluronsyra är kroppseget och ofarligt. Det stannar heller inte kvar permanent i kroppen utan försvinner långsamt och gradvis. Tidigare producerades hyaluronsyra med hjälp av tuppkammar men idag finns ren hyaluronsyra som producerats syntetiskt, det vill säga noga kontrollerat utan några djur.

Hudens åldrande och mer om hyaluronsyra

När vi blir äldre uppkommer ofta rynkor och andra små ålderstecken. Detta beror bland annat på att det inte längre produceras lika mycket hyaluronsyra i kroppen. Ämnet hyaluronsyra gör huden slät och binder dessutom fukt, vilket motverkar rynkor och fina linjer. Att bli äldre är en naturlig process, men du kanske uppfattas som lite tröttare på grund av påsar under ögonen eller rynkor i panna eller vid näsa och mun. Även om det bara är ansiktet som ser trött ut, trots att du själv är full av energi, kan spegelbilden ändå ta lite på självkänslan.

Förutom ålderstecken kan du även använda fillers för att korrigera en lite sned näsa, fylla ut läppar, få mer skulpterade kindben eller en mer markerad haka eller käke. Effekten av fillers håller i sig i ca 6-12 månader men är individuell eftersom hyaluronsyran bryts ned i kroppen. För bästa effekt bör du fylla på med jämna mellanrum enligt rekommendation från din läkare. Även om din självkänsla är bra i grunden är du värd att boosta den lite extra och få ett yttre som speglar hur du mår på insidan och stråla mot omgivningen!