Säkerställ garanti när du gör hårtransplantation

Har du bestämt dig för att en gång för alla återfå ditt vanliga hårsvall? En modern hårtransplantation ger din naturliga hårtillväxt en riktig boost. Men även om metoden är trygg och säker är det viktigt att du kollar upp villkor och garanti inför behandlingen.

Allt fler svenskar vänder sig till expertkliniker i Turkiet för att boka hårtransplantation. Omdömen och kontroller av dessa kliniker är bra. Däremot är det ditt ansvar att ha rätt garanti för ingreppet.

Vad ingår?

I normala fall betalar du för en komplett behandling där någon form av garanti ingår. Åker du till Turkiet bör du dock kontrollera så att du betalar din hårtransplantation med garanti, om inte ska du be om det tillägget. Turkiska hårkliniker brukar erbjuda bra service på engelska, men är du osäker på vad priset faktiskt innefattar bör du be någon expert kika på offerten. Dessutom är det viktigt att lusläsa avtalet du får från kliniken innan du genomför ingreppet.

Kompletterande garanti

Ett tips är att teckna en extra garanti hemma i Sverige för att säkerställa att du har tillgängliga resurser om det skulle behövas efterhand. Du kan till kolla med ditt vanliga försäkringsbolag om de kan erbjuda ett upplägg utifrån de eventuella behov som kan uppstå. Har du redan en privat sjukförsäkring finns det oftast olika tillägg som ger mer trygghet i samband med skönhetsingrepp.

Se även över din reseförsäkring om tanken är att göra hårtransplantationen i Turkiet. Du kan nämligen behöva göra tillägg i den.

”Beroende på vart du ska resa, vad du ska göra och hur länge du ska vara borta”, skriver bland annat Expressen i en artikel om just reseförsäkringar.

Skulle du händelsevis behöva stanna några dagar längre än beräknat är det bra med en anpassad försäkring.