Gör din hälsomedvetna livsstil roligare

Idag är det alltfler som väljer att äta vegansk kost för en bättre hälsa och ett bättre klimat men det är inte alltid som resten av familjen eller besökare uppskattar maten. Genom att laga läcker vegansk mat och duka bordet på ett roligt sätt ökar du chanserna att din hälsomedvetna livsstil smittar av sig.

Innan det är dags för en middagsbjudning är det både mat och dryck som ska köpas in och tillagas. Förbered gärna också festen genom att köpa roliga dekorationer till matbordet för att göra bjudningen extra festlig. Hos Varuhus1 hittar du roliga prylar som du enkelt kan shoppa online till låg kostnad. Det är både enkelt och kul att söka efter lustiga och billiga prylar som kräfthattar och dukar med olika knasiga tryck.

cyklister vid god hälsaHälsosam kost behöver inte vara tråkig

Det finns många hälsofördelar med en vegansk kosthållning. Några av de viktigaste fördelarna är:

  • Bra för klimatet
  • Bra för hälsan
  • Billigare än animaliska livsmedel
  • Inga djur behöver lida eller dö

Trots de många positiva aspekterna hos den hälsosamma kosthållningen är det många som fortfarande tycker att den är tråkig. Inställningen beror för det mesta på att många inte vet hur fantastiskt gott en kost som baseras på växter kan vara om den tillagas och serveras på rätt sätt. Det går att laga vegansk festmat som får smaklökarna att sjunga och även får barnen att älska grönsaker. Särskilt barn kan vara svårflirtade när det gäller att äta grönsaker och därför att det viktigt att duka middagsbordet på ett roligt sätt och att hacka grönsakerna i olika lustiga figurer med smaskiga röror att doppa dem i. Genom att duka bordet med roliga dekorationer och använda glas som är formade som en flamingo eller har tryck av barnets favoritserie och välja tallrikar som ser ut som en fotboll eller har en bild på Pippi Långstrump, ökar barnens lust till att äta även en hälsosam kost.

Gör träningen roligare

För att ha en hälsosam livsstil räcker det inte bara med att äta bra mat, utan alla behöver även röra på sig varje dag för att må bra och sova gott på nätterna. För att inte träningen ska kännas som ett tråkigt jobb gäller det att hitta roliga träningsformer som ger positiv energi. Att träna tillsammans med barnen gör att träningen bli en rolig familjeaktivitet som ökar gemenskapen och minskar stressen med att hinna till gymmet.

Träning med barn kan gå till på många olika sätt, både hemma i vardagsrummet eller ute i skog och mark. Att springa en runda i skogen och stanna då och då för att lyfta en sten eller att hoppa upp och ner över nedfallna träd brukar vara uppskattat av de flesta lite större barn. Varför inte avsluta löprundan med en simtur i sjön om vädret tillåter? Många gym erbjuder också klasser i till exempel gympa eller yoga där barn är välkomna tillsammans med sina föräldrar. Passen brukar ofta vara anpassade till barn med rolig musik och övningar där träningen går ut på att härma olika djur eller göra roliga danssteg. Varför inte ta med äppelbitar och morotsbitar att mumsa på efter träningspasset för att skapa både goda tränings- och kostvanor hos dina barn?