Sköt fötterna väl för komfort och hälsa

Tillhör du dem som har en någorlunda bra skönhetsrutin men inte ägnar särskilt mycket tid åt dina fötter? Då är du inte ensam men samtidigt går du miste om både välbehag och bonusar för hälsan.

Med bra fotvårdsprodukter får du rena och vackra fötter som du kan vara stolt över. De ser inte bara fina ut, de kommer även kännas mjuka och lena. Fräscha fötter ger ett härligt välbehag och du slipper många fotproblem på kuppen.

Vårda fötterna rätt

Dina fötter är viktigare än du tror! Fotriktiga skodon är bra för ryggen och knäna och med ett par ortopediska skor kan du undvika många problem med fötterna. Samtidigt är det minst lika viktigt att hålla fötterna så rena som möjligt för att slippa obehag. Några av de vanligaste problemen som kan uppstå om dina strumpor och skor är för tättslutande eller om de inte är tillräckligt mjuka är fot- och nagelsvamp, sprickor, förhårdnader och eksem. Något så enkelt som regelbundna fotbad med medicintekniska granulat vårdar och förebygger mycket väl och är dessutom sköna och behagliga. Passa på att ta en avkopplande andningspaus i vardagen för att motverka stress och oro, och låt fotbadet bli en perfekt anledning till att meditera lite eller ta en mindfulness-stund.

Djuprengöring och massage

Medan fotsvamp är något du smittas av från andra människor, exempelvis i duschar och omklädningsrum, är det din fothygien som påverkar hur den sprider sig och motverkas. Med regelbundna djuprengöringar och god nagelvård kan du få friska fossingar och genom att använda sköna fotkrämer kan du ge dem en välgörande behandling för trötta leder och muskler. Kanske du och din partner eller bästis kan ge varandra en härlig fotmassage?

Det är också viktigt att du håller efter dina skor och strumpor. Tvätta strumporna på hög temperatur och byt alltid sockor varje dag. Du kan spraya dina skor med särskilda produkter som tar bort svampsporer och bakterier, och du helst inte gå i samma skor varje dag – särskilt inte om klimatet gör det svårt för dem att torka ordentligt. Välj skomodeller som har bra passform runt dina fötter och låter dem andas och köp gärna strumpor i material som torkar snabbt.