Ge huden näring med mineraler

För att balansera upp alla föroreningar som huden utsätts för behöver man förse dem med återfuktande krämer med rätt uppsättning av mineraler. Det är lätt att förvirra sig i de otaliga mängder skönhetsprodukter som finns i affärerna, men det finns några saker man kan vara extra uppmärksam på.  

Du har säkert hört talas om bareMinerals. De är välkända för att utveckla skönhetsprodukter med en bra dos näring och mineraler i, för att man inte ska täcka huden med krämer som bara täpper till. Genom att arbeta med sin hud och förse den med de mineraler den behöver, hjälper man huden att bli stark inifrån.

Hudvård som fungerar

Vilka är egentligen hudkrämerna som funkar? Såhär svarar en expert till SvD:

– De som har kliniskt stöd, till exempel vitaminerna niacinamide och retinol. På 1700-talet fick spanska bönder brist på just niacinamide, vitamin B-3, och de fick extremt torr hy och ökade pigmentförändringar. Sen gillar jag antioxidanter, mineraler och glycerin, som alla är ingredienser som finns naturligt i huden.

Samtidigt menar många hudexperter och dermatologer att yttre påfrestningar och genetik är avgörande för hur snabbt din hy åldras eller blir rynkig och missfärgad. En daglig hudvårdsrutin med bra uppsättning näringsämnen gör dock att din hud inte förorenas och kan behålla sin lyster. Se till att rengöra huden morgon och kväll, och överdriv inte användningen av produkter. Köp hellre några dryga produkter som håller länge, och som inte täpper igen porerna på huden. På det sättet gör du din hy en tjänst, snarare än en björntjänst.

Akne och oren hy kan också ha bakomliggande medicinska orsaker. Oroar du dig för att du lider för någon sjukdom och inte bara har oren hy är det bra om du uppsöker en läkare som kan titta på det.