Snygga tänder till nyår

Har du missfärgade tänder eller har de tappat sin glans så finns det möjlighet för dig att få snygga tänder till nyår så att du åter igen kan le utan att behöva dölja ditt leende med handen. Du kan välja mellan att besöka en tandklinik, vilket kostar en hel del pengar, eller att bleka dina tänder själv hemma, med ett lika bra resultat.

Idag så finns det många tandprodukter som är väl beprövade och som gett hundratusentals personer vitare tänder att finna på marknaden. Då du ska bleka tänderna så behöver du köpa ett tandblekningspaket som innehåller tandgel, tandskenor och instruktioner för hur du går tillväga. Oftast sker behandlingen under 10-30 minuter per dag och redan efter ett par dagar så kommer du att se ett förbättrat resultat. För att få helt vita tänder så ska du genomföra hela behandlingen, vilket normalt pågår i 2-4 veckor.

”Rökning och snusning kommer att ge dig nya missfärgningar på tänderna.”

Att undvika för att bibehålla vita tänder

När du väl har uppnått ditt önskade resultat och har fått vita tänder så bör du tänka på att undvika vissa saker så att dina tänder inte missfärgas igen. Rökning och snusning kommer att ge dig nya missfärgningar på tänderna. Även mat som innehåller starka färgämnen, rött vin och vissa mediciner är upphov till missfärgade tänder och bör undvikas eller intas med måtta. Skulle du få missfärgningar igen kan du ta bort enstaka fläckar med en blekpenna eller göra om behandlingen på nytt. Normalt så kommer dina tänder att vara vitare i upp till ett år innan de behöver blekas på nytt.