Skönhet, smink och hår 2019

Vad är egentligen de senaste skönhetstrenderna för 2019? Det spänner över allt från hudvårdsrutinen till smink, hår och naglar. Gör dig redo för tips och inspiration!

Många har alltid drömt om att ha ett alldeles eget sminkbord, att förbereda både hud, hår och smink vid. Med belysning så klart. Det är inte bara något många sett i filmer sen de var barn, det går även att införskaffa hemmet, och dessutom ganska enkelt. Det finns nämligen att köpa online. Men, vad är då hett och inne när det kommer till skönhet 2019?

Skönhetstrenderna alla pratar om 2019

Mycket under detta nya år handlar om att inte komplicera saker så mycket. Det gäller även för skönhet och inte minst när det kommer till huden. I flera år har vi jobbat upp en arsenal med prylar för hyn, som primer, foundation, concealer, contouringkit och highlighter, för att inte glömma puder och rouge. Men, nu slopas detta till förmån för att få friskare hud och mindre att göra om mornarna, dessutom blir det billigare. Det enda som du bör ha kvar i skåpet är återfuktande dagcreme med spf och eventuellt en concealer för röda märken som finnar eller liknande. Vill du ha lite färg på kinderna är ett cremerouge något att satsa på. I Expressen listas massor av skönhetstrender:

  • Läppglanset är tillbaka! Efter närmare tio år av matta läppar är nu glansigt och glossigt tillbaka på trendlistan igen.
  • Operfekt sminkning. Du behöver inte längre stå en timme och blenda in din ögonskugga. Det får vara messy och operfekt, tänk grunge och 90-talet.
  • Naturliga ögonbryn. Äntligen. De enorma Instagram-brynen är totalt ute, du vet de där med knivskarpa kanter och stark ifyllnad. Nu strävar vi efter naturliga ögonbryn med endast en penna som enkelt fyller i litet, eller bryngel för att hålla stråna på plats. Det krävs inget mer än så.
  • Osynlig countouring. Sluta med att skulptera ansiktet i flera timmar, gör det enkelt för dig. Diskret och naturlig contouring med creme är det som gäller. Det ska inte synas.
  • Korta och välvårdade naglar. Är det som gäller på nagelfronten. Fila dem korta och smörj in nagelbanden med nagelolja. Om du vill måla är pudriga toner inne, med glossigt överlack. Stenar och klistermärken är också inne att ha på naglarna.
  • Diadem och spännen. Ja, accessoarer för håret är hett. Varför inte hårband och tjocka tofsar, klämmor och diadem i satin som på 90-talet. Ett spänne med text är hett hett hett.
  • Mycket volym i håret. Volymen i håret är tillbaka, så att det skriker 80-tal. Men tänk mer finess, inte en uppfönad lugg med hårspray och sliten blondering. Men maximalism, javisst. More is mors, och så vidare. Håret får dessutom gärna vara glossigt som glas, köp glansspray eller gör en olaplexbehandling. Kravlösa luggar är även det en trend i hårväg.

Fler trender inom skönhet i år går det att läsa om i både Veckorevyn och i Metro Mode. I den senare talas det mer om den avskalade hudvårdsrutinen där vi låter det naturliga ta plats.