Inred badrum för att främja hälsan

Att ha en god hälsa och hitta tid till avkoppling står högst upp på många människors önskelista i dagens stressiga samhälle. Kronisk stress utan möjlighet till avkoppling kan tyvärr leda till besvär med utmattning och andra livsstilssjukdomar.

För att kunna varva ner gäller det att hitta avkopplande oaser i vardagslivet. En lugn promenad, att läsa en bok eller att kunna låsa in sig i badrummet och ta ett långt avkopplande bad eller en lång dusch gör att stresshormonerna sjunker. Bad är inte bara en avkopplande lyx utan har länge använts i medicinskt syfte för att stärka hälsan och bota sjukdomar. Att inreda badrummet med ett bubbelbadkar från Badspecialisten är därför en mycket bra idé för att lägga grunden till ett långt och hälsosamt liv.

avkopplande badHälsosamt badrum

Det finns många enkla knep att ta till för att skapa en riktigt avkopplande spa-känsla i badrummet. Bland annat kan du använda snittblommor eller kvistar i vas och vackra ljuslyktor. Även doftande lyxiga tvålar och tjocka mjuka handdukar ger den rätta känslan. Gröna växter ger också badrummet en lyxig känsla och hjälper även till med att rena luften. För fräsch luft är det också viktigt att se över ventilationssystemet i badrummet för att säkerställa att den fuktiga luften efter bad och dusch förs ut ur rummet.

Även om du har ett litet badrum går det att skapa en avkopplande och inbjudande känsla. Genom smarta platsbyggda förvaringslösningar som utnyttjar sneda vinklar får du undan hygienartiklar utan att behöva ställa in ett utrymmeskrävande skåp. Använd gärna ljusa material och speglar för att få rummet att se större ut. Förutom att badrummet ger avkoppling och på så sätt främjar hälsan gäller det också att se till att inte ohälsosamma produkter kommer in över badrumströskeln. Undvik att använda miljöfarliga kemikalier i rengöringsprodukterna när du städar badrummet. Använd också gärna hygienprodukter som är fria från ftalater eftersom de kan vara ohälsosamma för människor.