Hudvård i julklapp

Julen närmar sig med stormsteg och många känner stress över att hitta de perfekta julklapparna till sina nära och kära. Nu slipper du fundera, vårt bästa julklappstips för i år är hudvård.

 En vacker hy är något som eftersträvas av många. Det finns hundratals krämer och behandlingar som ska hjälpa till att få den där perfekta hyn, men i många fall speglar huden ens kost- och träningsvanor. Hudvård är dock alltid en välkommen present då det är avslappnande och fortfarande välgörande för hyn, exakt vad man behöver efter stressen kring jul.

Peeling allt vanligare

tjej med maskHudvård handlar om allt från att återfukta till att rengöra, men något som blivit allt vanligare på senare tid är att använda sig av olika sorters syror för att öka lyster och spänst. Expressen skriver i en spännande artikel om de olika syrorna man kan använda och hur de främjar olika positiva egenskaper. Det finns tre huvudsakliga syror att använda sig av, dessa heter AHA, BHA och PHA.

Syrornas egenskaper

  • AHA – Jämnar ut hudton.
  • BHA – Antiinflammatorisk, bra mot akne och pormaskar.
  • PHA – Bra för torr och känslig hy.

Ett perfekt julklappstips är alltså att hålla utkik efter produkter som innehåller någon av dessa syror. Om du dessutom läst igenom artikeln om dessa kommer du kunna imponera på personen du ger dem till.

Hyn säger mycket om ens kostvanor

Innan man tar till olika crémer, serum och annat är det viktigt att innan se över sin diet. I många fall kan en god kost vara det enda som behövs för att få den där perfekta hyn. Om du äter mycket skräpmat men lägger hundralappar på hudvård är det nästan som att kasta pengarna i sjön. I SVD skriver en skönhetsexpert att hyn reflekterar ens diet, och vi kan inte mer än att hålla med.