Därför ska du välja ekologisk hårvård

Intresset för ekologiska hår- och hudvårdsprodukter har de senaste åren ökat väldigt mycket. Allt fler vill nämligen undvika konstgjorda och kemiska substanser men också värna om klimatet. Människan är inte anpassade för syntetiska kemikalier. Därför är det enkelt att förstå att ekologiska och naturliga skönhetsprodukter är bättre.

Vill du ha bra ekologiska produkter köp Four Reasons som är en ecocertifierad hårserie som är tillverkad i Finland. Det finns fyra olika serier och det finns produkter till varje hårtyp. Den främsta anledningen till att använda ekologiska produkter för huden och håret är för att undvika hormonstörande ämnen och starka allergener. Sedan har de ekologiska och naturliga produkterna väldigt bra effekt på huden och håret.

Byt hudprodukter och få en mjukare hud

Om du vill börja använda ekologiska produkter kan du byta ut dem eftersom eller byta ut allt på en och samma gång. I duschen är det bra att byta ut duschkrämen. De vanliga konventionella duschkrämerna innehåller ofta syntetiska tvättämnen som gör huden irriterad, sträv och torr. När du byter ut din duschkräm till en ekologisk kommer huden blir lenare och mjukare. Sedan ska du hitta en bra ekologisk hudkräm som återfuktar huden. En kroppsolja och fot- och handkräm med naturliga och ekologiska ingredienser är att föredra. Glöm inte att byta ut din deo. Till ansiktet kan du behöva testa några krämer innan du hittar en som du gillar, det finns flera olika krämer att välja bland. Din hud kommer att må bra av det olika ämnen som kommer från naturen.

Ekologisk hårvård

När du ska byta ut dina hårprodukter ska du ha lite tålamod. Det kan ta lite tid att dels hitta rätt produkter men också vänja dig. Under en period kan håret vara fett och konstigt men det brukar ge sig med tiden. Tänk att du har tvättat ditt hår med avfettande produkter som innehåller starka kemikalier. De har rubbat din fettbalans i åratal. Ekologiska schampon är mildare och inte lika starkt rengörande som konventionella produkter. Därför tar det tid för håret att ställa om. Försök hitta ett schampo och balsam som passar din hårtyp. Vill du färga ditt hår finns det väldigt bra ekologiska och naturliga hårfärgningsprodukter. Vissa produkter täcker grått hår bra.