Därför bör du unna dig smycken

En investering som kan hålla i många år är smycken och det är den perfekta presenten till dig själv. Känner du att du har jobbat hårt eller bara behöver lite belöning är smycken det perfekta valet. Det är en accessoar som du inte kommer växa ur och smycken håller oftast väldigt länge.

En stor fördel med att köpa smycken är att de passar bra med nästan vilket outfit som helst. Beroende på vilken stil du har generellt kanske du vill shoppa unika smycken online som bär på starka budskap. När du köper lite nättare smycken kan du välja om du vill kombinera smycket med andra smycken eller bära det för sig själv.

– De är huvudsakligen från vikingatiden (cirka 1000-talet red. anm) men guldsmycket är från 600-talet så det var nog en familjeklenod som fick följa med i flera generationer, menar Martin Edlund till SVT.

Smycken är hållbara

Det går att ge sig självkärlek på många olika sätt. Vissa kanske shoppar kläder medan andra frossar i mat. Genom att investera i smycken får du en accessoar som kan bäras i många år och generationer. Många skapar en känslomässig relation till smycken. Det finns ett stort intresse för andrahandsmarknaden för smycken men där kan det vara svårt att hitta smycken som passar din stil.

Guld eller silver

Utöver stil finns det också lite andra saker som kan vara bra att tänka på. Vissa anser att de passar bättre i silver och andra känner att de passar bättre i guld. Det brukar rekommenderas att de som har kall hudton oftast passar bättre i silver. De som har en varm hudton passar oftast bättre i guld. I slutändan är det upp till dig själv vad du känner att du är bekväm i.